Meteen naar de inhoud

Behandeling

Komt u binnenkort langs voor een behandeling?

De mondhygiënist richt zich op verzorging en reiniging van het gebit als zowel preventie. Hierdoor worden gaatjes en tandvleesproblemen zoals gingivitis en parodontitis voorkomen. Gemiddeld wordt geadviseerd de mondhygiënist naast de tandartscontrole 2 keer per jaar te bezoeken. Dit is o.a. afhankelijk van de conditie van het tandvlees. Bij bloedend tandvlees, de aanwezigheid van tandsteen en/of aanslag en een vieze smaak en/of geur is het goed om  zo spoedig mogelijk een afspraak te plannen. Dit mag rechtstreeks zonder een verwijzing van een tandarts. Er is overigens bij behandeling altijd een terugkoppeling naar uw tandarts.

Behandeltraject​

Wat u kunt verwachten

Voordat u behandeld wordt neemt de mondhygiënist een medische vragenlijst met u door. Dit is belangrijk om een volledig beeld te krijgen van uw gezondheid. Vervolgens wordt er naar uw tandvlees gekeken en de bevindingen met u gedeeld. Bij algemene tandvleesproblemen en aanwezigheid van tandsteen wordt u direct behandeld en krijgt u ook instructies om het goed bij te houden. Bij verergerde problemen zoals parodontitis (tandvleesontsteking waarbij het kaakbot berokken is geraakt) wordt er informatie gegeven over de oorzaak van ontsteking, verloop en de gevolgen van het wel of niet behandelden van de ontsteking. De behandelmogelijkheden worden voorgelegd en de kosten worden met u vooraf besproken.

Wat je kunt verwachten

Behandelingen uitgelegd

Inschrijven

Schrijft u zich vandaag nog in

Bent u op zoek naar een betrouwbare mondzorgpraktijk? Schrijft u zich dan vandaag nog in. Inschrijven kan zowel telefonisch via ons online inschrijfformulier. 

Inschrijven

Schrijft u zich vandaag nog in

Bent u op zoek naar een betrouwbare mondzorgpraktijk? Schrijft u zich dan vandaag nog bij ons in. Inschrijven kan zowel telefonisch via ons online inschrijfformulier. 

FAQ

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag omtrent behandelingen? Wellicht dat u het antwoord hieronder vindt. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op of kijk eens op www.mondhygienisten.nl voor meer informatie over behandelingen. 

Geen probleem. Naast Nederlands spreekt onze mondhygiënist zowel Engels als Arabisch.

Wanneer u last heeft van rood, bloedend, gezwollen tandvlees, last heeft van tandsteen, (rokers)aanslag, een slechte adem, verbeteren van uw mondgezondheid, diabetes heeft, hart-en vaatziekten of voor of tijdens een  zwangerschap. Kijk voor meer informatie op www.mondhygienisten.nl

Voor alle bovengenoemde handelingen is een mondhygiënist bevoegd. Sommige dingen gaan in opdracht van een tandarts. Ook geldt dat mondhygiënisten die niet BIG-geregistreerd zijn sommige dingen alleen onder toezicht van een tandarts mogen doen. Dit laatste is gelukkig niet van toepassing op Mondzorg Hoogeveen. 

Het beste wat u kunt doen tegen angst is door gewoon langs te blijven komen vooral door te praten over uw angst. Zo kunnen we u het allerbeste helpen.